www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Moniato, Ipomoea batatas / Convolvulaceae
Beneficis per la salut
La coloració del moniato es deu a la presència de carotenoides, per la qual cosa s'estimula el cultiu de varietats riques en carotenoides provitamina A en països on existeix una manca de productes amb vitamina A. Nutricionalment, els moniatos contenen al voltant de 100 kcal/100 g, principalment gràcies als carbohidrats (fécula i sucres 20-25 g/100 g). A causa de la seva condició d'aliment bàsic en moltes poblacions contribueixen en gran mesura al consum de gran part de nutrients, particularment vitamina C (23 mg/100 g) la ingesta diària de la qual recomanada està al voltant de 60 mg/dia. També és un aliment per a nens àmpliament acceptat a causa del seu sabor dolç.
Tradició popular
Per la seva combinació de nutrients i la seva riquesa en hidrats de carboni es pot dir que és un aliment regenerador i d'alt valor energètic. Posseeix una gran concentració de vitamina A . També té gran proporció en vitamina I, C i àcid fólico. Aquest últim és essencial per a la formació i maduració dels glòbuls vermells i blancs, a més d'estar implicat en la multiplicació cel·lular i el creixement dels teixits.

També és una bona font de potassi però inferior que en la patata. El percentatge de sodi és major que en la patata i també posseeix una bona quantitat de fòsfor, el qual és important parell l'activitat dels nervis i músculs.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]