www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Moniato, Ipomoea batatas / Convolvulaceae
Les principals varietats conreades segons Nebot Illescas i Nebot Vesperinas són cinc: "Groga de Màlaga", "Rosa de Màlaga", "Violeta Vermella", "Lisa de Tucumán", i "Geòrgia Jet".

-"Groga de Màlaga": Varietat de gran qualitat, molt ensucrada i de cicle tardà. Les arrels tuberosas són allargades, de pell llisa i groga, igual que la carn.

-"Rosa de Màlaga": Produeix arrels tuberosas oblongas, de forma alguna cosa variable, més engruixades en una extremitat i amb solcs longitudinals. Posseeix una pell de color rosa i la carn groga, molt fina i relativament ensucrada. És de cicle bastant primerenc i productiva.

-"Violeta Vermella": Varietat que produeix arrels tuberosas llargues i fines, ahusadas en els extrems, de superfície amb entrants més o menys separats encara que la pell és llisa, de color vermell alguna cosa violáceo. La seva carn és lleugerament rosa sota la pell i blanca interiorment. És molt ensucrada i perfumada, així com poc harinosa.

-"Lisa de Tucumán": El seu origen és argentí i dóna lloc a arrels tuberosas fusiformes, de superfície llisa i de grandària uniforme, amb sabor molt dolç. El seu cicle és precoç i té bon rendiment. Es caracteritza per la seva resistència a l'esquerdat i suporta condicions de sequera i també d'excés d'humitat.

-"Geòrgia Jet": D'origen nord-americà. Les seves arrels tuberosas són de tipus intermedi entre forma de fus i arrodonida. La superfície és llisa i la carn ataronjada. És molt ràpida en l'engrosamiento i pot arribar a collir-se en 90 dies amb un bon rendiment.

A més d'aquestes varietats Maroto afegeix que també són conegudes les següents: "Batata blanca", "Batata vermella d'Amèrica", "Centennial", "Jaspers", "Pecanha rosa", "Onokeo", "Catemaco", "Dolç", "Nemagold", etc.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]