www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Col xinesa, Brassica rapa / Cruciferae (Brassicaceae)
Col xinesa
Encara que es coneixen diversos tipus de col xinesa, el més estès a Europa és el tipus ‘pe-tsai’, que forma un cogollo allargat que recorda a un enciam. Existeixen moltes varietats, que es classifiquen per la seva precocitat en varietats primerenques, semitardías i tardanes.

Dels tipus de cols xineses existents, el de major acceptació al mercat és el tipus ‘pe-tsai’, d'ella es coneixen moltes varietats d'aquesta espècie, que es classifiquen en funció de la seva precocitat en els següents grups.

- Varietats primerenques: a Espanya se sembren a la primavera o estiu, i cobreixen el seu cicle en menys de 70 dies. Algunes varietats són Nagaoka, Spring i Hong-Kong.

- Varietats semitardías: a Espanya se sembren a principis d'estiu o de tardor, es recol·lecten a partir dels 80 dies. Algunes varietats són Kasumi, Yoko i Okido.

- Varietats tardanes: a Espanya se sembren a la fi de setembre i es recol·lecten a l'hivern. Entre unes altres estan ‘Snow Mountain’ i ‘Tardisto’.

En aquestes cols, la forma del cogollo distingeix dos grans grups varietales, les que formen un cogollo compacte d'aspecte allargat i unes altres que formen un cogollo prieto més arrodonit.
Interempresas Media, S.L. / 2019 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]